Malženice i Trebatice v boji o titul, tri červené v Križovanoch

02.06.2015 14:28

Ani 28. kolo 5. ligy Západ-Západ ešte nedalo definitívnu odpoveď na to, kto sa stane jej víťazom. Vedúca dvojica totiž bodovala naplno. 

Vedúca dvojica nezaváhala

Trebatice si možnosť rozhodovať o osude tohto ročníka súťaže nenechali ujsť a Horným Orešanom nadelili štvorku. To domácich naďalej drží v hre o celkový triumf, keď na vedúce Malženice strácajú dva body a v nasledujúcom kole cestujú práve na ihrisko lídra tabuľky.

Náskok Malženíc zostal nezmenený vďaka výhre v Hlohovci. Krásne počasie a atraktívny súper pritiahol na štadión Slovana návštevu desaťročia. V prvom polčase hostia prevýšili domácich vo futbalovosti a pohybe v strede poľa. Ich veľký počet štandardných situácií priniesol jeden gól, keď Braniša ukázal, prečo je kráľom strelcov v súťaži. Do vedenia pritom mohli ísť krátko predtým domáci, ale Ivanič stopercentnú šancu nevyužil. Hlohovčanom chýbala presnosť v rozohrávke a tak ich veľa síl stálo napádanie súpera.

V druhom polčase domácich nakopol exportný gól Šimona Chalányho, po ktorom dostali hostí pod mierny tlak. Dvojaký meter pri posudzovaní rôznych sporných situácií však neumožnil pretaviť ho do trvalého. Treba však objektívne povedať, že hlavný rozhodca sa až na jednu výnimku (darovaný priamy kop v druhom polčase) mýlil len v strede poľa, kde výrazne nemohol ovplyvniť zápas. Domácich môže mrzieť druhý inkasovaný gól, ktorý dostali po rýchlom protiútoku, keď asi všetci čakali, že budú zahrávať rohový kop. Ten totiž nakoniec rozhodol o víťazstve favorita. (fc-hlohovec.sk) 

Tesné víťazstvá Oreského a Veľkých Kostolian

Oreské rozhodlo o svojom víťazstve nad Borským Mikulášom až v úplnom závere, keď v 90. minúte zabezpečil tri body pre svoj tím Pavol Mikuš.

Jediný gól rozhodoval o osude zápasu Veľkých Kostolian Mokrým Hájom. O ten sa postaral už v 12. minúte domáci Tomáš Gula.

 Tri červené a osem žltých kariet v Križovanoch

 V Križovanoch pod Dudváhom, kde privítali favorizovaný Zvončín, začali góly padať až po prestávke. Do vedenia šli síce domáci zásluhou Dobiša, z bodov sa však nakoniec netešili, keď Matúš Klenkovič a Sládeček napriek početnej nevýhode svojho tímu v priebehu piatich minút otočili skóre. Kým góly videli diváci len tri, kariet bolo neúrekom. Domáci videli dve žlté a aj červenú pre strelca ich jediného zásahu Dobiša, hostia si pripísali až šesť žltých, z toho dve pre Filipa Poláčeka, ktorý sa tak porúčal predčasne pod sprchy a v 74. minúte za ním putoval po červenej aj Semanko.

 Krakovany a Gbely vyhrali rozdielom triedy

 Kým Krakovany v domácom zápase so Slovanom Šaštín-Stráže zvíťazili 3:0, Gbelynastrieľali Moravskému Svätému Jánu ešte o gól viac a triumfovali jasne 4:0.


zdroj: ligy.sk

Späť