Náš bývalý hráč Juraj Chvátal odchádza na hosťovanie do Sparty Praha

03.02.2015 08:11

Náš bývalý hráč v žiackych mužstvách Juraj Chvátal (na fotke prvý hráč zľava), ktorý bol u nás na hosťovaní zo Závodu podpísal ročné hosťovanie v pražskej Sparte. Držíme palce Juraj!

18-ročný talentovaný odchovanec FK Senica Juraj Chvátal odchádza zo Záhoria do Sparty Praha. Dres jedného z najslávnejších českých klubov bude obliekať najbližší rok. Kluby sa takisto dohodli na následnej opcii.

Juraja Chvátala sa zaujímalo viacero klubov, najmä zo zahraničia. Svojimi výkonmi si na jeseň vyslúžil pozornosť pozorovateľov i manažérov veľkých klubov. Juraj sa na pravej obrane Senice udomácnil. Za trénera Pavla Hapala podával výborné výkony. Na začiatku februára je definitíva na stole. Juraj Chvátal bude najbližší rok obliekať dres pražskej Sparty. "Juraj je veľký talent, jeden z najväčších, aké momentálne behajú po slovenských trávnikoch. Samozrejme, v Senici bude chýbať. Po Robovi Mazáňovi je to druhý výborný krajný obranca, ktorý odchádza. Sparta Praha je však veľký klub a pre samotného hráča obrovská výzva a možnosť ďalšieho posunu v kariére. Navyše, Juraj stále ostane našim hráčom, do Sparty ide zatiaľ len na hosťovanie," informuje športový riaditeľ FK Senica Dušan Vrťo. 

Chvátal by mal v stredu odísť so Senicou do Turecka, tam by sa mal ale už pripojiť k Sparte. V minulosti v drese "rudých" pôsobili aj futbalisti Senice Juraj Piroska a Tomáš Kóňa.

zdroj:fksenica.eu

Sparťanský kádr se rozšíří o nového hráče. Vedení klubu se dohodlo na transferu osmnáctiletého obránce či záložníka Juraje Chvátala z FK Senica. Kluby se dohodly na ročním hostování s následnou opcí.

Juraj se narodil 13. července 1996. V průběhu jarní části sezóny 2013/2014 se probojoval do prvního mužstva Senice a premiéru v nejvyšší slovenské soutěži si připsal v sedmnácti letech, v březnu roku 2014. V roce 2013 byl v kádru slovenské sedmnáctky, která startovala na mistrovství světa hráčů do 17 let.

"Juraj je produktem výborné mládežnické akademie v Senici a velký talent. Věříme, že se ve Spartě prosadí," řekl člen představenstva Sparty Jakub Otava.

Juraj se ve středu 4. února připojí k týmu na soustředění v tureckém Beleku.

zdroj: sparta.cz

Späť